maandag 6 februari 2012

Militaire oefening Flintlock 2012 in Mali afgeblazen wegens veiligheidssituatie

De autoriteiten van Mali en Amerikaanse organisatoren van de eindoefening Flintlock 2012 hebben om veiligheidsredenen de oefening in het West-Afrikaanse land Mali geannuleerd. De 30 Nederlandse militairen die deel zouden nemen keren daarom vervroegd terug.

Dat heeft een woordvoerder van het Nederlandse ministerie van Defensie maandag gemeld. Aan de afsluitende oefening zouden 2.000 soldaten uit 16 landen deelnemen.

30 Nederlandse mariniers en commando’s waren al sinds 23 januari in Senegal en Burkina Faso in het westen van Afrika om de oefening Flintlock 2012 voor te bereiden.

Doel Flintlock 2012
Tijdens de oefeningen staat voor de Nederlandse troepen het opdoen van kennis van en ervaring met het optreden in het Afrikaanse klimaat en terrein centraal.

De Afrikaanse partners worden getraind in vaardigheden als de uitvoering van verkenningen, het bieden van eerste hulp en het inrichten van controleposten en patrouilleren.

Het was de bedoeling dat de mariniers en commando’s eind februari aan de eindoefening zouden beginnen.

Nu ronden de manschappen samen met Afrikaanse eenheden uit Senegal en Burkina Faso de huidige voorbereidende oefening af en keren ze terug naar Nederland.